Padcoaching

Jaartraining "Pad van Verlichte Levenskunst"

In Zijnsgeoriënteerde padcoaching leer je om vanuit je vrije, al verlichte aard je leven vorm te geven.

Het herinneren van je open, vrije, verlichte aard is relatief eenvoudig. Juist omdat het je aard is. Je hoeft niets te creëren, te ontwikkelen te veranderen of wat dan ook. Het enige is: afstemmen op wat er al is; de oorspronkelijke open, heldere aard van je bewustzijn. Wat nooit weggeweest is, maar waar we het contact mee zijn kwijt geraakt. Het is, zoals Hans Knibbe schreef; "thuiskomen in je natuurlijke aard, waar vooral openheid, ontspanning en gemak is. Waar je jezelf geen houding hoeft te geven, jezelf niet op hoeft te bouwen."

Vervolgens jouw verlichte aard vormgeven in relatie met de wereld op een manier die jij vanuit die openheid wilt is zowel een feest, als ook lastig. Lastig omdat oude patronen en automatismen zich niet zo makkelijk laten veranderen en omdat het nieuwe, niet vertrouwde vormen van gedrag vergt. Het is: "geïnspireerd klungelen".

Resultaat van Zijnsgeorënteerde  padcoaching

  • Je vertrouwt steeds meer op je worteling in je vrije, verlichte aard. Je ervaart de inspiratie, kracht en levenslust die daarin spontaan aanwezig zijn. Evenals je natuurlijke intelligentie en ruimhartigheid.
  • Je leert situaties  te benaderen vanuit je vrije aard en je krijgt verder zicht op de gewoontes en leefpatronen die herhalingen zijn van je verleden. De gevoelens die hierbij wakker worden worden verhelderd en leer je een plaats te geven. Door dit alles kom je los te staan van dat verleden, zie je dat je die patronen niet opnieuw hoeft te creëren en kan je creatief gedrag gaan ontwikkelen.
  • Je onderzoekt en ontdekt je diepste waarden en motivatie en baseert daar je (gedrags)keuzes op, waarbij je bereidt bent te experimenteren met nieuw gedrag. Eventuele weerstanden en moeilijkheden worden onderzocht en verhelderd. Je motivatie verdiept.
  • Je leert feedback te geven en te krijgen vanuit de afstemming op je vrije aard.

Dit vormgeven van je vrije aard in je leven (lopen van het pad) met mensen die hetzelfde doel hebben is stimulerend en ondersteunend.
Kortom: "Je leert hoe je een vervuld leven kunt leiden in vrijheid en verbondenheid". (Hans Knibbe)

Voor wie
Padcoaching is een training voor mensen die Zijnsgeoriënteerde training hebben ontvangen (van mij of elders), b.v. Zijnsgeoriënteerde meditatie, de cursus "Gezonde Zelfliefde" of individuele begeleiding.

Investering die het vraagt:

  • Dagelijkse meditatie thuis (richttijd 30 minuten)
  • 7 bijeenkomsten van 13.00u tot 17.00u (zondagmiddag) Maximaal 4 deelnemers.
  • Plaats: Meerkoetlaan 5, 3722WK Bilthoven
  • Data: 24 oktober, 21 november 2021, 9 januari, 13 februari, 20 maart, 15 mei en 19 juni 2022
  • Het maken van een procesverslag na elke bijeenkomst en als voorbereiding op de volgende adhv uitgereikte vragen.
  • Kosten € 595,=(incl. btw)

Opbouw midda
Het eerste deel van de middag staat in het teken van het verder verdiepen van rusten in Zijn. Onder andere door middel van meditatie en diverse vormen van visualisaties.
Het tweede deel van de middag is meer gericht op doen wat je wilt. (het worden) Je openheid/vrijheid tot vorm brengen in je dagelijks leven terwijl je afgestemd bent/blijft op je vrije aard. Hier is per deelnemer ongeveer een half uur tijd voor; het individuele werk binnen de groep. Dit aan de hand van een vooraf rondgestuurd en door een ieder gelezen procesverslag en begeleidingsvraag.
We sluiten af met een eindmeditatie.

Gedurende de 7 bijeenkomsten zal ik Zijnsgeoriënteerde theorie uitdelen die aansluit bij de thema's en mijn gekozen werkwijze.