Visie

Kern van mijn visie is dat je in wezen al vrij bent.

Vrijheid is de open heldere aard van je bewustzijn.

Dit vrije bewustzijn is altijd aanwezig, onafhankelijk van hoe je je voelt.

In dit open bewustzijn zijn je eigen wijsheid, (Zijns)kwaliteiten, geluk en liefde al aanwezig.

Vanuit deze vrijheid ben je in contact met jezelf, je omgeving en weet je wat je wilt.

Dit kan je vervolgens gaan leven.

 

Missie

 

Het zicht op of het ervaren van die vrijheid wordt vaak belemmerd door je geschiedenis.

Er zijn in het verleden (negatieve) ervaringen geweest waardoor je allerlei aannames over jezelf en de wereld hebt. Overeenkomstig die aannames leef je je leven. Prima als je daar voor kiest.

 

Soms is het niet prima.

Moeilijkheden die je ervaart, vragen of verlangens die je hebt zijn vaak aanleiding, liever gezegd een uitnodiging, om je huidige leven te onderzoeken.

Met en dwars door je gevoelde problemen heen is er contact te maken met je eigen vrijheid em wijsheid. Dit geeft je een diep gevoel van thuiskomen en een kans om je leven meer in overeenstemming te brengen met hoe jij het wilt.

Deze toegenomen vrijheid en authenticiteit vind ik telkens weer mooi om te zien. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren.

 

Werkwijze

 

Doordat ik oordeelloos bij je belemmeringen en ervaarde moeilijkheden kan zijn en je vandaaruit begeleid kom je er losser van te staan. Je valt niet meer samen met je vragen, verlangens en problemen, waardoor je een ruimere blik op je situatie krijgt. Je eigen wijsheid krijgt nu een kans. Je doorziet je situatie en je weet vaak feilloos wat je hier wel of niet wilt. Dit daadwerkelijk gaan leven is vaak spannend en vergt inzet en durf. Je gaat buiten je comfort zone.

 

Dit proces vraagt ook geduld en tijd. Ik bied geen snelle oplossing voor je hulpvraag. Wel is mijn aanpak diepgaand en naar je kern. Je wordt authentieker en tegelijkertijd voel je je meer verbonden met de mensen om je heen. Je bent meer in staat je potentie in zowel prive als werksituaties  te leven.

Je ervaart een vervulder leven.

 

Ik gebruik gesprekken, rollenspelen, visualisaties, mindfulness, meditatie en lichaamsoefeningen als werkvormen. Deze laatste is mede gebaseerd op Tai-Chi, een oosterse verdedigingssport.

 

Zijnsoriëntatie is ontwikkeld door Hans Knibbe, oprichter en leider van de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Het baanbrekende van deze visie is dat  psychologische inzichten en de kennis van de werking van de geest geïntegreerd zijn tot een pad van verlichte levenskunst voor de Westerse moderne mens.

Spiritueel en nuchter, midden in het leven.